Atelier

Horlogemaker

In ons atelier begrijpen we de waarde die uw horloge voor u heeft. Het is ons doel om dat speciale horloge, waar u misschien lang voor gespaard heeft of van een dierbaar iemand heeft gekregen, om juist dat horloge een onderdeel van uw leven te laten zijn. Het zou toch eeuwig zonde zijn dat zo’n sieraad in een laadje ligt te verstoffen terwijl het om uw pols hoort te tikken?

Voor kleine reparaties van uw horloge kunt u bij ons terecht, kleine reparaties zoals een nieuwe batterij zetten, waterdicht testen of een nieuwe band monteren, kan klaar zijn terwijl u wacht! Voor grotere reparaties werken wij met een ervaren gediplomeerd horlogemaker in eigen atelier en duurt uw reparatie iets langer.

Een horloge is een prachtig instrument, opgebouwd uit vele onderdelen die allemaal exact op elkaar afgestemd zijn. Gaat er ergens in dit precisiewerk iets niet helemaal goed, dan wordt het tijd voor een bezoek aan de horlogemaker. Horlogemakers zijn kunstenaars op de vierkante millimeter. Het is een vak waarbij een vaste hand en veel geduld van groot belang zijn. Bij ons in het atelier vind u alles onder één dak!Onze stappen tot succes

Persoonlijk gesprek

U kunt vrijblijvend een bijzonder ontwerp voor een persoonlijk sieraad laten maken. Denk hierbij aan een ontwerp voor een ring, armband, ketting, hanger of een paar oorbellen.

Om het ontwerp op uw wensen af te stemmen gaan we uitgebreid met u in gesprek. Tijdens dit gesprek stellen wij een aantal vragen om u beter te leren kennen. Ook horen we graag uw eigen ideeën en voorkeuren voor een ontwerp. Gaandeweg het gesprek schetsen we een ontwerp dat u (of degene waarvoor het sieraad is bestemd) op het lijf is geschreven. Uiteraard mag u ook met meerdere personen langskomen.

Schetsen en prijs

Het ontwerp dat tijdens een gesprek ontstaat, wordt direct op papier geschetst. Uiteraard geven we uitleg bij de schets, maar we kleuren het ook in om zo het materiaal te verduidelijken en u een zo duidelijk mogelijk beeld te geven. Om het technische gedeelte van het sieraad duidelijk te maken, laten we dikwijls andere sieraden, materialen en edelstenen zien als voorbeeld. Zo krijgt u een compleet beeld bij de schets van het uiteindelijke persoonlijke sieraad.

Ook bepalen we tijdens het ontwerpen ook welke maat het best bij uw hand, pols, oor of hals past.

In veel gevallen wordt gelijk een prijsberekening gemaakt aan de hand van het ontwerp. Soms moeten we nog iets uitzoeken voor het ontwerp en in dat geval geven we naderhand de prijsopgave door.

Uiteraard mag u altijd even nadenken voordat u akkoord geeft voor de productie van het ontwerp.

Productie sieraad

De productie van onze sieraden vindt in ons open atelier plaats. Bent u geïnteresseerd in het maakproces? Kijk gerust mee met onze goudsmeden. Ze leggen u graag uit hoe de productie van een sieraad werkt. We maken zowel gebruik van traditionele als vernieuwende technieken om tot de beste kwaliteit sieraden te komen.

Onze goudsmeden zijn échte vakmensen met veel vakkennis. Ze hebben een passie voor hun eeuwenoude ambacht en dat is te merken aan de kwaliteit van onze sieraden. Daarnaast gebruiken we alleen de meest hoogwaardige materialen, waardoor onze sieraden, bij het juiste onderhoud, meerdere generaties lang mee gaat.

Nazorg sieraad

Sieraden verdienen alle aandacht! Niet alleen tijdens de vervaardiging, maar zeker ook daarna.

Wij raden u dan ook aan jaarlijks bij ons langs te komen om uw sieraden een onderhoudsbeurt te geven. Wij controleren de zettingen van edelstenen en diamanten en polijsten het edelmetaal. Zo lijkt uw sieraad weer als nieuw. Daarnaast voorkomt goed onderhoud slijtage op langere termijn.

Ook is het mogelijk uw sieraden voor uw vakantie bij ons langs te brengen, zodat ze veilig in onze kluis liggen en wij tijdens uw vakantie de tijd hebben om ze weer als nieuw te laten glimmen.

Vieren, verwerken & verbinden

Wij ontwerpen en maken sieraden naar aanleiding van bijzondere momenten, (levens)verhalen en emoties. De goudsmeden uit het team gaan voor het ideale ontwerp uitgebreid met u in gesprek. Het ontwerp dat tijdens een gesprek ontstaat, symboliseert meestal één of meer van de volgende drie thema’s:
– 1. Vieren (geboorte, diploma, jubileum, verjaardag);
– 2. Verwerken (overlijden, scheiden, ziekte, kinderwens);
– 3. Verbinden (verloven/trouwen, relatie/partners, familie/gezin, vriendschap, zakenrelaties).

Onder het thema ‘Vieren’ vallen feestelijke momenten zoals geboorte, diploma halen, verjaardagen, jubilea en herstel na ziekte.
Onder ‘Verwerken’ vallen gebeurtenissen en emoties die komen kijken bij overlijden, scheiden en ziekte.
Het thema ‘Verbinden’ vertaalt momenten en emoties van een huwelijk, vriendschap, samenwonen of familieband naar een tastbaar sieraad.

Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijke momenten, gebeurtenissen en emoties die je vast kunt leggen in een sieraad. Maak vrijblijvend een afspraak om uw persoonlijke ontwerp te laten maken bij ons in het atelier.